Márquez wil ondanks gebroken arm dit weekeinde racen in Jerez

23 jul 2020, 12:56 Sport
marquez wil ondanks gebroken arm dit weekeinde racen in jerez
MotoGP-wereldkampioen Marc Márquez hoopt dit weekeinde alweer mee te doen aan de Grote Prijs van Andalusië. Hij brak vier dagen geleden zijn bovenarm tijdens de Grote Prijs van Spanje en onderging dinsdag een operatie.
Zijn team Repsol Honda meldde na de operatie, waarbij een titaniumplaat in de arm is gezet, dat de zesvoudig wereldkampioen in de koningsklasse mikte op een rentree in Tsjechië op 9 augustus. Maar donderdag kwamen ineens berichten naar buiten dat de Spaanse motorcoureur uit het ziekenhuis is ontslagen en zelfs al bij het team is aangesloten op het circuit van Jerez, waar dit weekeinde de tweede race van het uitgestelde seizoen wordt verreden.
Tijdens de eerste race, afgelopen zondag eveneens op het Zuid-Spaanse circuit, ging het goed mis. Márquez vloog tegen het einde van de race van zijn motor en landde hard op zijn rechterarm.
Op de website van de MotoGP staat dat Márquez donderdagmiddag een medische test ondergaat op het circuit om te bepalen of hij fysiek in staat is tot zo'n razendsnelle comeback.
De actie van Márquez doet denken aan de wonderbaarlijke comeback van zijn landgenoot Jorge Lorenzo bij de TT van Assen in 2013. De destijds regerend wereldkampioen brak zijn sleutelbeen tijdens de training, vloog naar Barcelona voor een spoedoperatie en keerde terug naar Assen om als vijfde te eindigen in de race; slechts 35 uur na de ingreep.