Martic stunt met zege op Pliskova

31 mei 2019, 12:42 Sport
martic stunt met zege op pliskova
ANP
Tennisster Petra Martic heeft voor een stunt gezorgd op Roland Garros. De Kroatische was in de derde ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van Karolina Pliskova, de nummer 2 van de plaatsingslijst. Martic won de partij in twee sets: 6-3 6-3.
Martic is de nummer 31 van de plaatsingslijst. Ze neemt voor de negende keer deel aan Roland Garros, waar ze twee keer eerder de vierde ronde bereikte. Daarin krijgt ze nu te maken met de Estse Kaia Kanepi, die te sterk was voor de Russische Veronika Koedermetova.
Pliskova was bezig aan een goed jaar. De Tsjechische, twee jaar geleden halvefinaliste in Parijs, bereikte de laatste vier bij de Australian Open, boekte toernooizeges in Brisbane en Rome en was finaliste in Miami. ''Ik heb kansen gehad in een aantal games, maar het was een moeilijke partij voor mij'', keek Pliskova, die twee keer zo veel fouten maakte als Martic, terug. ''Ze speelde slim en met geduld.'' Martic hield haar zenuwen in bedwang. ''Ik moest me focussen op mijn eigen spel en er vooral voor zorgen dat zij de partij niet ging dicteren, want daar ligt haar kracht.''
De nederlaag van Pliskova betekent dat Naomi Osaka de nummer 1 van de wereld blijft. Vier tennissters hadden op Roland Garros de leidende positie van de Japanse kunnen overnemen. Maar na de Duitse Angelique Kerber, Kiki Bertens en de Tsjechische Petra Kvitova verdween nu ook Pliskova voortijdig uit het toernooi.