Massale beveiliging Commonwealth Games

03 apr 2018, 7:57 Sport
massale beveiliging commonwealth games
ANP
Bij de Commonwealth Games, die woensdag beginnen in het Australische Gold Coast, is sprake van massale beveiliging. Zelfs straaljagers en anti-drone-wapens worden ingezet om het sportevenement in het noordoosten van Australië te beschermen tegen aanslagen. Zo'n 3500 extra politieagenten en 2000 militairen zijn op de been tussen 4 en 15 april.
Aan de Commonwealth Games doen de lidstaten mee van het Gemenebest: Groot-Brittannië en de meeste van zijn voormalige koloniën. Prins Charles is woensdag namens de Britse koninklijke familie aanwezig bij de openingsceremonie.
De organisatie heeft geen specifieke aanwijzingen dat het sportevenement doelwit is van terreur of geweld, niettemin zijn de autoriteiten in de hoogste staat van paraatheid. Een zelfgemaakte bom die maandag werd gevonden in een verlaten auto ergens in Brisbane, heeft de waakzaamheid vergroot.
,,De gemeenschap moet het volste vertrouwen hebben dat alles onder controle is en daarvoor gebruiken we alle middelen die nodig zijn om de Commonwealth Games veilig te laten verlopen'', zei een politiecommissaris.