Medvedev hoopt te profiteren van vermoeidheid Van de Zandschulp

06 sep 2021, 10:40 Sport
medvedev hoopt te profiteren van vermoeidheid van de zandschulp
Daniil Medvedev hoopt in de kwartfinales van de US Open te kunnen profiteren van het feit dat Botic van de Zandschulp al zeven wedstrijden heeft gespeeld, waarvan twee vijfsetters. Medvedev heeft zelf in vier duels nog geen set verloren.
"Hij heeft wat wedstrijden in de benen. Ik ga proberen daarvan gebruik te maken", zei Medvedev na zijn eenvoudige zege op de Brit Dan Evans. Medvedev heeft in New York pas 12 sets gespeeld, Van de Zandschulp al 27.
Van de Zandschulp, die ook nog eens drie kwalificatiewedstrijden wist te winnen, geldt in New York als een van de grootste verrassingen van het toernooi. Ook de Spaanse tiener Carlos Alcaraz, 18 jaar oud pas, baart opzien. "Er zijn zeker een hoop stunts hier, misschien wel meer dan op andere grand slams", zei Medvedev.
"Ik heb de partij van Botic tegen Diego Schwartzman tot 5-4 in de derde set gezien. Ik dacht dat hij het in drie sets zou afmaken. Toen ik de baan af kwam vertelden ze me dat hij net klaar was, maar alsnog had gewonnen. Wow, indrukwekkend."
Medvedev en Van de Zandschulp troffen elkaar nooit eerder. "Ik heb een paar wedstrijden van hem gezien en ik herinner me dat hij begin dit jaar in Melbourne tegen Karen Chatsjanov speelde en een matchpoint had. Ik weet min of meer hoe hij speelt en dat hij goed speelt. Maar als ik goed serveer, dan ben ik ook lastig om tegen te spelen."
De 25-jarige Medvedev geldt als de belangrijkste uitdager van Novak Djokovic, die mikt op zijn 21e grandslamtitel. De Serviër passeert dan Rafael Nadal en Roger Federer.
De kwartfinale tussen Medvedev en Van de Zandschulp is dinsdag.