Medvedev in drie sets verder naar kwartfinale Australian Open

15 feb 2021, 6:08 Sport
medvedev in drie sets verder naar kwartfinale australian open
De Russische tennisser Daniil Medvedev heeft voor het eerst de laatste acht van de Australian Open bereikt. Waar de nummer vier van de plaatsingslijst tijdens de derde ronde nog vijf sets nodig had om zich van de Serviër Filip Krajinovic te ontdoen, had Medvedev in de vierde ronde genoeg aan drie sets om de Amerikaan Mackenzie McDonald te verslaan: 6-4 6-2 6-3.
De 25-jarige Rus boekte zijn achttiende zege op rij. Zijn laatste verloren wedstrijd was in november van vorig jaar. Medvedev zette zes van de zeven breakpoints die hij behaalde tegen McDonald om in punten. De nummer 192 van de wereld wist Medvedev in de eerste set eenmaal te breken, maar dat was ook meteen zijn enige hoogtepunt. De Rus overtroefde hem op alle fronten.
Medvedev kan zich in de kwartfinales opmaken voor een confrontatie met een landgenoot. De als zevende geplaatste Andrej Roeblev kreeg zijn plek bij de laatste acht cadeau door de opgave van tegenstander Caper Ruud. De Noor staakte bij een achterstand van 2-0 in sets de strijd vanwege een blessure.
Met de verrassend sterke Aslan Karatsev erbij staan er drie Russische tennissers in de kwartfinales van een grandslamtoernooi. Van die drie is Medvedev de speler met de grootste kans op de titel. Hij won vorig jaar de Masters in Parijs en de ATP Finals in Londen en stond in 2019 al eens in de finale van de US Open. Hij was dik tevreden na zijn overwinning op McDonald. "Ik speelde een geweldige wedstrijd. Ik voelde de bal goed aan, serveerde sterk en sloeg een paar fraaie winners."