Medvedev knokt zich in vijf sets langs Amerikaan Eubanks

12 jul 2023, 19:07 Sport
medvedev knokt zich in vijf sets langs amerikaan eubanks
ANP
Daniil Medvedev staat in de halve finales van Wimbledon. De als derde geplaatste Rus had het moeilijk met de verrassend sterk presterende Amerikaan Christopher Eubanks, maar won wel. Medvedev maakte het verschil in de vijfde set: 6-4 1-6 4-6 7-6 (4) 6-1.
Het is voor het eerst dat Medvedev op Wimbledon bij de laatste vier zit. Vorig jaar deed hij niet mee op Wimbledon, omdat de Russen vanwege de oorlog met Oekraïne niet welkom waren. Voor een plek in de eindstrijd speelt Medvedev vrijdag tegen de Spaanse nummer 1 Carlos Alcaraz, die in drie sets won van de Deen Holger Rune.
De relatief onbekende Eubanks kwam met een toernooizege op zak naar het grandslamtoernooi in Londen. De nummer 43 van de wereld pakte zijn eerste titel bij het grastoernooi in Mallorca. Hij debuteerde dit jaar op Wimbledon. In de vorige ronde schakelde hij de als vijfde geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas uit.
Medvedev, die in 2021 de US Open won, sloeg 52 winners tegenover 74 van Eubanks. Het verschil zat 'm echter in de onnodig gemaakte fouten. Medvedev hield dat aantal beperkt tot 13, Eubanks noteerde 55 onnodige fouten. De 27-jarige Eubanks had de derde tennisser kunnen zijn die bij zijn debuut op Wimbledon de halve finales bereikte.
"Toen ik de eerste set won, had ik er geen zin in om vijf sets te spelen. Maar toen ik de tweede en derde set verloor, was ik er maar al te blij mee dat ik er vijf mocht spelen", aldus Medvedev, die 28 aces sloeg. "De tweede en derde set waren slecht, daarna begon ik weer iets op te bouwen. Na de tiebreak in de vierde set speelde ik geweldig."