Medvedev pakt vierde titel van 2023 op masterstoernooi Miami

02 apr 2023, 21:53 Sport
medvedev pakt vierde titel van 2023 op masterstoernooi miami
Daniil Medvedev heeft op het masterstoernooi van Miami zijn vierde titel van het jaar veroverd. De nummer 5 van de wereld was in de finale met 7-5 6-3 te sterk voor de Italiaan Jannik Sinner, die zes plaatsen lager staat op de wereldranglijst.
Na iets meer dan anderhalf uur maakte Medvedev het af met een lovegame, die hij besloot met een sterke service. De Russische tennisser sloeg negen aces en won 86 procent van de punten op zijn eerste opslag.
Sinner plaatste in de eerste set bij 2-2 na een lange game de eerste servicebreak. Hij moest de voorsprong echter direct weer prijsgeven. Toen hij bij een 6-5-achterstand serveerde om er een tiebreak van te maken, werd hij gebroken door de taaie Medvedev, die vaak de betere was in de lange slagenwisselingen.
In de tweede set liep Medvedev direct uit naar 2-0, maar Sinner brak direct terug. Na opnieuw een break liep Medvedev uit en hij haalde de titel met overtuiging binnen. "Het waren geen gemakkelijke omstandigheden, het was erg heet en er was een hoge luchtvochtigheid", zei de winnaar, die zijn vijfde masterstitel pakte en zijn eerste sinds Toronto in 2021.
"In de tweede set werd ik heel even een beetje zenuwachtig, maar gelukkig wist ik mezelf erbij te houden en kon ik het afmaken. Dit komt voort uit zelfvertrouwen. Ik heb hard gewerkt en ben erg constant, in tegenstelling tot vorig jaar. Elk toernooi gaat het weer beter."
De 27-jarige Medvedev was dit jaar ook al de beste op de hardcourttoernooien van Rotterdam (indoor), Doha en Dubai. Ook in Rotterdam versloeg hij Sinner in de eindstrijd, toen in drie sets.
Medvedev was in Miami nog nooit voorbij de kwartfinales gekomen. Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door Carlos Alcaraz, die dit jaar bij de laatste vier verloor van Sinner. Alcaraz won in 2023 wel het eerste masterstoernooi van het seizoen, in Indian Wells.
De beste tennissers ter wereld reizen nu af naar Europa voor het gravelseizoen.