Medvedev verslaat Murray in twee sets in Miami

26 mrt 2022, 19:05 Sport
medvedev verslaat murray in twee sets in miami
Daniil Medvedev heeft op het masterstoernooi van Miami Andy Murray in twee sets verslagen. Het werd 6-4 6-2 voor de nummer 2 van de wereld.
De als eerste geplaatste Medvedev (26) gunde Murray in de tweederondepartij geen enkel breakpoint en maakte het in anderhalf uur af. Het is al de zesde keer dit seizoen dat Murray (34), de mondiale nummer 85, in de tweede ronde verliest.
Murray, die in Miami weer herenigd is met coach Ivan Lendl, had in de eerste ronde de Argentijn Federico Delbonis verslagen.
Vorig jaar werd het toernooi van Miami verrassend gewonnen door de Pool Hubert Hurkacz, die zich ten koste van de Fransman Arthur Rinderknech ook verzekerde van een plek in de derde ronde: 7-6 (5) 6-2.
De Canadees Félix Auger-Aliassime wist in Miami opnieuw geen wedstrijd te winnen. De als zevende geplaatste Canadees moest met 6-4 6-2 zijn meerdere erkennen in de Serviër Miomir Kecmanovic, de nummer 48 van de wereld.
Twee weken geleden bleef Auger-Aliassime ook in Indian Wells in de tweede ronde steken. Toen was Botic van de Zandschulp hem de baas. Auger-Aliassime haalde begin dit jaar de kwartfinales op de Australian Open en pakte op het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam zijn eerste titel.