Medvedev verslaat Tsitsipas tussen buien door en bereikt finale

20 mei 2023, 22:38 Sport
medvedev verslaat tsitsipas tussen buien door en bereikt finale
Daniil Medvedev heeft zich in Rome voor het eerst geplaatst voor de finale van een masterstoernooi op gravel. De nummer 3 van de wereld was in de Italiaanse hoofdstad met 7-5 7-5 te sterk voor de Griek Stefanos Tsitsipas, die twee plekken lager staat op de mondiale ranglijst.
De finale werd twee keer onderbroken vanwege de regen in Rome. Het was enige tijd twijfelachtig of de halve finale wel op zaterdag voltooid kon worden, maar rond 21.30 uur was de baan toch bespeelbaar.
Na de tweede onderbreking, bij 5-4 in de eerste set, oogde Tsitsipas enige tijd niet geconcentreerd. Bij 5-5 stond hij na een 40-0-voorsprong alsnog zijn servicegame af en Medvedev haalde de set binnen. De Rus nam in de tweede set een break voorsprong en Tsitsipas oogde geïrriteerd. Desniettemin wist hij zich met de steun van het publiek terug in de wedstrijd te knokken. Ook bij 5-5 in de tweede set werd hij gebroken en Medvedev maakte het overtuigend af met een aantal dropshots in de laatste game.
Zondag neemt Medvedev het op tegen de Deen Holger Rune, die zaterdagmiddag Casper Ruud uit Noorwegen in drie sets versloeg: 6-7 (2) 6-4 6-2.
De 27-jarige Medvedev heeft al vijf masterstoernooien gewonnen, maar die werden allemaal op hardcourt gespeeld. De Rus presteerde de afgelopen jaren beduidend minder op gravel en wist pas bij zijn vijfde deelname op Roland Garros een wedstrijd te winnen.
Roland Garros begint op zondag 28 mei.