Miami Heat één zege verwijderd van plek in NBA Finals

22 mei 2023, 7:35 Sport
miami heat een zege verwijderd van plek in nba finals
De basketballers van Miami Heat zijn nog maar één zege verwijderd van een plek in de NBA Finals. Heat kwam op een 3-0-voorsprong tegen Boston Celtics, dat in het Kaseya Center in Miami met 128-102 werd verslagen.
Gabe Vincent was aan de zijde van Heat de meest productieve speler van de avond. Hij kwam tot 29 punten. Duncan Robinson nam er 22 voor zijn rekening. Het duel was geen moment spannend en in het vierde kwart, waarin de thuisploeg met 93-63 voor kwam te staan, besloten beide teams om hun sterspelers rust te gunnen. Jimmy Butler hoefde aan de zijde van Heat niet tot het uiterste te gaan en kwam tot 'slechts' 16 punten.
Heat heeft in de play-offs nog niet verloren in het eigen Kaseya Center. Eerder werden al Milwaukee Bucks, dat als eerste was geëindigd in de Eastern Conference, en New York Knicks uitgeschakeld. "Dat was solide, volwassen en professioneel benaderd", zei Heat-coach Erik Spoelstra na de overtuigende zege. "Er zit een hoop vreugde opgekropt en we zijn er dichtbij, maar we moeten dit nog afmaken."
Boston Celtics had eerder in de week al twee thuisduels verloren. "Ik heb ze niet zover gekregen dat ze klaar waren om te spelen", zei Joe Mazzulla, de coach van de Celtics. "Waar het aan heeft gelegen, de opstelling, een aanpassing, of wat dan ook. Ik moet ze beter voorbereiden, dat is mijn verantwoordelijkheid."
De winnaar van de ontmoeting tussen Heat en de Celtics neemt het in de eindstrijd op tegen de winnaar van de confrontatie tussen Denver Nuggets en LA Lakers, de finalisten in het westen. De Nuggets leiden met 3-0.
De duels om de NBA Finals worden begin juni gespeeld. Miami Heat stond drie jaar geleden in de NBA Finals. De Lakers waren toen te sterk.