Middelkoop naar dubbelfinale Antwerpen, Arends en Pel niet

21 okt 2022, 20:06 Sport
middelkoop naar dubbelfinale antwerpen arends en pel niet
Tennisser Matwé Middelkoop heeft met zijn dubbelpartner Rohan Bopanna uit India de finale bereikt van het ATP-toernooi in Antwerpen. Het gelouterde duo versloeg de Nederlanders Sander Arends en David Pel in de halve finales via een matchtiebreak: 7-6 (6) 2-6 10-7. Mogelijk nemen Middelkoop (39) en Bopanna (42) het in de finale op tegen een ander Nederlands duo.
Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor strijden zaterdag met de Franse tennissers Nicolas Mahut en Édouard Roger-Vasselin om een plek in de eindstrijd. Van de Zandschulp en Griekspoor werden in het enkelspel beiden gelijk uitgeschakeld, maar hebben als duo wel succes in de Lotto Arena.
In het enkelspel werd met Hubert Hurkacz de nummer 1 van de plaatsingslijst uitgeschakeld. De Poolse tennisser, elfde op de wereldranglijst, verloor in de kwartfinales in drie sets van Dominic Thiem uit Oostenrijk: 3-6 7-6 (9) 7-6 (4). Thiem, in 2020 winnaar van de US Open, neemt het in de halve finales op tegen Sebastian Korda. De Amerikaan was veel te sterk voor Yoshihito Nishioka uit Japan: 6-0 6-2.