Mitchelton-Scott wint Hammer Series

14 okt 2018, 11:18 Sport
mitchelton scott wint hammer series
ANP
Het Australische wielerteam Mitchelton-Scott heeft de Hammer Series in HongKong gewonnen. Met de zege pakten de Australiërs ook de eindzege van de reeks waarin eerder wedstrijden in Stavanger en Limburg waren geweest.
Mitchelton-Scott begon na de sprintrace aan de afsluitende ploegenachtervolging met twintig seconden voorsprong op het Belgische Quick-Step. De Belgen wisten slechts twee seconden goed te maken en eindigen als tweede voor de wielrenners van Bora-Hansgrohe die een minuut toegaven. Sunweb finishte vlak achter Bora als vierde. LottoNL-Jumbo werd zesde op 2.40 minuut.
In het eindklassement over de drie wedstrijden bleef Mitchelton-Scott eveneens Quick-Step voor. Sunweb eindigde als derde voor LottoNL-Jumbo. De Australische ploeg had ook de eerste wedstrijd van de serie in Stavanger in Noorwegen gewonnen. De tweede wedstrijd in Limburg werd een prooi voor Quick-Step.
Sunweb zette onder aanvoering van Tom Dumoulin in de ploegenachtervolging de snelste tijd neer met 27.07 minuten over de 21,3 kilometer. Dat was iets sneller dan Quick-Step (27.16) en Mitchelton (27.18). ,,Het was een spannende race en we zijn blij dat we hebben kunnen afsluiten met een zege", zei Dumoulin. ,,Het was een mooi parcours en er was veel wind. We hebben een sterk team en hebben veel tijd besteed aan details. Dat heeft zich voor ons uitbetaald."
Ploegleider Aike Visbeek vond dat de ploeg zich goed had hersteld van de sprintkoers. Daarin was Sunweb als vijfde geëindigd. ,,Het was een sterk optreden in de achtervolging. Het was heel spannend en tot het einde spectaculair."