Mogelijk ook drie medewerkers Formule 1-teams besmet

11 mrt 2020, 8:53 Sport
mogelijk ook drie medewerkers formule 1 teams besmet
In aanloop naar de start van het nieuwe Formule 1-seizoen heeft het nieuwe coronavirus mogelijk ook de teams getroffen. Twee medewerkers van Haas en één van McLaren zijn mogelijk besmet en worden in afwachting van de resultaten van de onderzoeken op hun hotelkamers gehouden. De raceteams hebben dat bevestigd.
"Twee stafleden vertoonden vanochtend enkele koortsachtige symptomen. Omdat we de richtlijnen volgen, zijn ze getest", meldde Haas. McLaren zei de resultaten snel te verwachten en dat de voorbereiding op schema loopt.
Zowel Haas als McLaren is gevestigd in Groot-Brittannië, terwijl Haas nauwe banden heeft met het Italiaanse Ferrari, dat de motoren levert.
Het nieuwe seizoen in de Formule 1 wordt zondag ingeluid in Melbourne. De organisatie heeft laten weten dat toeschouwers gewoon welkom zijn. Vorig jaar waren er meer dan 300.000 mensen aanwezig tijdens het raceweekend in Australië.
In aanloop naar de eerste race van dit seizoen protesteerden tegenstanders door middel van 'skywriting' tegen de race. In de lucht boven Sydney was de tekst "STOP F1" te zien.