Mollema: trots op vijfde plaats in Giro

01 jun 2019, 19:25 Sport
mollema trots op vijfde plaats in giro
Wielrenner Bauke Mollema verdedigde zijn vijfde plaats in het algemeen klassement met succes in de laatste bergetappe van de Ronde van Italië. Met alleen nog de tijdrit in Verona voor de boeg heeft de 32-jarige kopman van Trek een voorsprong van 1 minuut en 27 seconden op zijn naaste belager Miguel Ángel López uit Colombia. "Een mooi gat. Ik ben blij dat die vijfde plek vrij zeker is", zei Mollema.
De Nederlander moest vlak voor de slotklim in de remmen toen de Poolse wielrenner Rafal Majka vlak voor hem onderuit ging. Het zorgde voor een gaatje met rozetruidrager Richard Carapaz, Mikel Landa en Vincenzo Nibali. "We hebben die mannen nooit meer teruggezien" zei Mollema.
Even later ging López onderuit door een toeschouwer die meerende. "Bizar dat dat gebeurde", zei Mollema. "Ik moest uit de pedaal en stond stil. Jammer voor hem dat hij zo tijd verliest. Voor mij was het volle bak rijden. Ik ben wel blij hoe ik heb gereden."
Met zijn waarschijnlijke vijfde plaats in het eindklassement toonde MoIlema zich ook tevreden. "Ik heb één keer eerder top vijf gereden, vierde in de Vuelta van 2011. De laatste jaren ging het wat moeizamer in de grote rondes. Ik ben trots dat ik nu dit hoog niveau heb gehaald, misschien wel mijn beste niveau, zeker in dit deelnemersveld dat heel sterk was. Vooraf zat ik niet eens bij de beste tien favorieten. Ik heb altijd de focus gehouden en ben blij met dit resultaat."
Mollema wil in de tijdrit nog een keer een mooie uitslag rijden. "Maar de voorsprong die ik heb op López is wel redelijk geruststellend. Als ik goed bezig ben en uitloop, ga ik niet te veel risico meer nemen."