Mondiale sportbonden akkoord met nieuwe data Spelen Tokio

30 mrt 2020, 18:38 Sport
mondiale sportbonden akkoord met nieuwe data spelen tokio
De meeste mondiale sportbonden hebben ingestemd met de nieuwe data voor de Olympische Spelen van Tokio. Onder meer World Athletics, zwemfederatie FINA, internationale triatlonbond ITU en wereldhockeybond FIH brachten verklaringen uit waarin ze akkoord gaan met de periode van 23 juli tot en met 8 augustus 2021, praktisch een jaar later dan de oorspronkelijke data 24 juli tot en met 9 augustus.
"Dit geeft onze atleten de tijd die ze nodig hebben om de trainingen en wedstrijden weer op te pakken", meldde de internationale atletiekfederatie, die meteen toezegde de WK van 2021 in het Amerikaanse Eugene naar 2022 te verplaatsen.
"Om nu al de nieuwe data te weten is bijzonder prettig voor de sporters en de aangesloten bonden", liet de FINA weten. De zwembond gaf ook al aan te gaan kijken naar een andere datum voor de WK, die staan gepland voor 16 juli tot en met 1 augustus 2021 in het Japanse Fukuoka.
De FIH sprak ook haar
dank uit aan het Internationaal Olympisch Comité voor het snelle besluit. "Het is bijzonder nuttig dat we de nieuwe data al kennen. Sporters en coaches kunnen nu hun voorbereidingen gaan plannen."
Voorlopig ligt de sportwereld nagenoeg plat vanwege de coronapandemie. Er zijn in geen enkele tak van sport evenementen mogelijk en de meeste sporters moeten thuis hun conditie op peil zien te houden.