Monobobster Sleper heeft na moeizame aanloop genoten van Spelen

14 feb 2022, 7:00 Sport
monobobster sleper heeft na moeizame aanloop genoten van spelen
ANP
Karlien Sleper was geëmotioneerd toen ze na de vierde run van het eerste olympische monobobtoernooi uit haar slee stapte. De 29-jarige Nederlandse eindigde bij de Spelen in Beijing als zestiende, maar was trots op haar prestatie. "Ik mag zeggen dat ik olympiër ben nu, in de eerste monobobwedstrijd ooit en als eerste Nederlandse", zei ze. "Wat ik de afgelopen jaren vooral mentaal heb moeten incasseren om hier te geraken, kwam er even uit."
"Ik heb vier jaar naar dit moment toegewerkt", zei ze. Haar route naar de Spelen ging gepaard met veel obstakels. Zo mocht ze vorig seizoen niet eens meedoen in de wereldbekerwedstrijden, omdat alleen vrouwen die ook in de tweemansbob zaten startrecht kregen. En Sleper deed alleen monobob. Die regels werden voor dit seizoen weer aangepast, waardoor Sleper zich kon kwalificeren voor de Spelen.
"Toen ik net van de baan af stapte, dacht ik eerst: jammer dat de vierde run niet de snelste tijd tot nu toe heeft opgeleverd. Maar overall ben ik heel blij met mijn beste run ooit hier, die ik in de derde heat neerzette. Die ging echt heel goed en gelukkig is dat in de wedstrijd gelukt."
Met die goede derde run klom Sleper een plaatsje, na twee zestiende plekken van een dag eerder. In de vierde afdaling raakte ze die plek weer kwijt aan de Italiaanse Giada Andreutti. Vooral toen de bob een beetje scheef kwam te staan in de baan, raakte ze tijd kwijt. "Daar kan ik dan niet veel meer aan doen. Dat moet ik incasseren. Maar dan kom je hier beneden en dan is het wel genieten."