Grote Prijs van Thailand motorsport uitgesteld om coronavirus

02 mrt 2020, 6:05 Sport
motogp in thailand uitgesteld vanwege coronavirus
ANP
De Grote Prijs van Thailand in de motorsport is uitgesteld vanwege het coronavirus. De tweede halte in het WK wegrace stond gepland voor 22 maart op het circuit van Buriram. De regering van Thailand nam het besluit omdat er steeds meer besmettingen in het land zijn. Zondag viel de eerste dode.
De internationale motorsportfederatie FIM is samen met de rechtenhouders van de MotoGP, Moto2 en Moto3 op zoek naar een andere datum later in het jaar.
Het coronavirus treft ook de openingsrace van het WK, komend weekeinde in Qatar. Omdat reizigers uit Italië momenteel niet welkom zijn en bij aankomst meteen in quarantaine gaan, is besloten de race in de koningsklasse MotoGP te schrappen. Aangezien zes rijders in de MotoGP uit Italië komen en ook veel medewerkers van de raceteams afkomstig zijn uit dat land, zag de organisatie van de Grote Prijs van Qatar zich genoodzaakt geen MotoGP-race te houden.
De races in de Moto2 en Moto3 gaan wel door, maar dat komt omdat de coureurs en teamleden van deze twee klassen al sinds begin vorige week op het circuit van Losail aanwezig waren voor testraces. De Nederlander Bo Bendsneyder, die voor NTS RW Racing GP uitkomt in de Moto2, zal komend weekeinde gewoon van start gaan.