Motorcoureur Barreda boekt 27e zege in Dakar Rally

08 jan 2021, 13:41 Sport
motorcoureur barreda boekt 27e zege in dakar rally
ANP
Motorcoureur Joan Barreda Bort heeft voor de 27e keer in de Dakar Rally een etappe gewonnen. De 37-jarige Spanjaard staat nu derde in het all-time klassement van etappe-overwinningen, achter Stéphane Peterhansel en Cyril Despres. De twee Fransmannen hebben beiden zes dagzeges meer.
Barreda hield in de zesde etappe, van Al Qaisumah naar Ha'il, Ross Branch uit Botswana 13 seconden achter zich. De Australiër Daniel Sanders werd derde, op 53 tellen van de winnaar.
In het algemeen klassement bezet Barreda de zevende plaats. De leiding is in handen van Toby Price uit Australië.
Bij de auto's ging de dagzege naar Carlos Sainz (Mini), die de in eigen land rijdende Yazeed Al-Rajhi (Toyota) 4 minuten en 3 seconden achter zich hield. Nasser Al-Attiyah (Toyota) gaf 7.16 toe en klassementsleider Peterhansel (Mini) 7.34. Peterhansel heeft in het klassement 5.53 voorsprong op Al-Attiyah uit Qatar.
De Rus Airat Mardeev (Kamaz) was in de zesde etappe de snelste bij de trucks. Mardeev was 1.08 sneller binnen dan zijn landgenoot Dmitry Sotnikov (Kamaz). Anton Shibalov (Kamaz) werd op 4.08 derde. Sotnikov behield wel de leiding in het klassement, met een ruime voorsprong op Shibalov: 37.34.
De zesde etappe was om veiligheidsredenen ingekort. De organisatoren besloten de start uit te stellen en een tussenpunt over te slaan, waardoor de afstand van de klassementsproef met 100 kilometer werd ingekort. Daardoor kregen de deelnemers, waarbij heel wat amateurs, meer tijd om bij te komen van alle ontberingen op donderdag.
Zaterdag is een rustdag in de Dakar Rally. De wedstrijd wordt zondag hervat met een etappe van Ha'il naar Sakaka. De wedstrijd eindigt op 15 januari.