Derde zege op een rij voor Al-Attiyah in Dakar Rally

06 jan 2021, 12:59 Sport
motorcoureur barreda bort zegeviert in vierde rit dakar rally
Rallyrijder Nasser Al-Attiyah heeft na de tweede en derde etappe ook de vierde rit in de Dakar Rally gewonnen. De Qatarees hield in zijn Toyota klassementsleider Stéphane Peterhansel (Mini) 11 seconden achter zich. De Zuid-Afrikaan Henk Lategan (Toyota) werd, op anderhalve minuut van de winnaar, derde bij de auto's.
Door zijn derde opeenvolgende zege verkleinde Al-Attiyah zijn achterstand op Peterhansel tot 4 minuten en 58 seconden. Carlos Sainz is op ruim 36 minuten de nummer 3 van het klassement.
De Nederlander Bernhard ten Brinke ging niet meer van start in de vierde etappe, van Wadi Ad-Dawasir naar Riyad. Zijn auto raakte in de derde etappe zwaar beschadigd.
Bij de trucks ging de dagzege naar de Rus Dmitri Sotnikov (Kamaz), die zijn landgenoot Andrey Karginov (Kamaz) tien tellen achter zich hield. De Wit-Rus Aliaksei Vishneuski werd derde.
De Spaanse motorcoureur Joan Barreda Bort (Honda) won de vierde etappe bij de motoren. De 37-jarige Barreda Bort was 5 minuten en 57 seconden sneller dan Ross Branch (Yamaha) uit Botswana. De Australiër Daniel Sanders (KTM) finishte als derde op 6.09.
De Amerikaanse leider Skyler Howes (KTM) verloor 13.13 en zakt naar de vijfde plaats. De Fransman Xavier De Soultrait (Husqvarna) is de nieuwe leider bij de motoren.
Bij de quads ging de zege naar de Argentijn Manuel Andujar, die zijn landgenoot Nicolas Cavigliasso ruim een minuut achter zich hield.