Motorcoureur Bastianini boekt in Austin tweede GP-zege in 2022

10 apr 2022, 21:39 Sport
motorcoureur bastianini boekt in austin tweede gp zege in 2022
ANP
Motorcoureur Enea Bastianini heeft bij de Grote Prijs van Amerika zijn tweede zege van het seizoen geboekt in de MotoGP. De 24-jarige Italiaan passeerde op zijn Ducati op het circuit van Austin met nog enkele ronden te gaan Jack Miller. De Australiër werd uiteindelijk derde, nadat de Spanjaard Alex Rins hem in de laatste ronde ook nog passeerde.
Jorge Martin had zaterdag poleposition veroverd, maar verloor de leiding meteen al bij de start aan Miller. Hij werd achtste. Bastianini, die dit seizoen al de openingsrace in Qatar won, had zich als vijfde gekwalificeerd. Hij kwam gedurende de race opzetten en was in de slotfase de snelste.
Bastianini is ook de leider van het wereldkampioenschap van de MotoGP na vier races. De Italiaan heeft 61 punten. Rins is tweede met 56 punten. De Spanjaard Aleix Espargaro, die de vorige GP van Argentinië had gewonnen en nu als elfde finishte, staat derde met 50 punten.
Zesvoudig wereldkampioen Marc Márquez maakte in de Grote Prijs van de Verenigde Staten zijn rentree en eindigde na een inhaalrace als zesde. De 29-jarige Spanjaard miste afgelopen weekeinde de Grote Prijs van Argentinië omdat hij nog niet goed zag. Márquez moest ruim een week geleden de GP van Indonesië overslaan omdat hij bij een val in de warming-up een hersenschudding had opgelopen. De motorcoureur won eerder zeven van de acht races op het circuit in Austin.