Motorcoureur Van den Goorbergh breekt pols en mist GP Australië

14 okt 2022, 7:21 Sport
motorcoureur van den goorbergh breekt pols en mist gp australie
ANP
Motorcoureur Zonta van den Goorbergh mist vanwege een gebroken pols de komende twee grands prix in de Moto2. De 16-jarige Brabander ging tijdens de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Australië al na twee bochten onderuit. Van den Goorbergh vliegt terug naar huis en mist niet alleen zondag de GP van Australië, maar hij ontbreekt volgende week ook in Maleisië.
"Helemaal naar Australië reizen om twee bochten te rijden, was niet helemaal de bedoeling natuurlijk", aldus de jonge Nederlander, bezig aan zijn eerste seizoen in de Moto2. "In de outlap raakte ik in bocht 2 een natte plek en het was meteen gedaan. Ik verloor de achterkant en landde op mijn pols, dus ik heb die toen meteen gebroken of in de grindbak. Het is ontzettend jammer en ik zal zaterdag naar huis gaan om te revalideren, hopelijk kunnen we er dan in Valencia weer bij zijn." De slotrace van het seizoen in Spanje is op 6 november. Teammanager Jarno Janssen van RW Racing GP, het team van Van den Goorbergh, wil nog niet helemaal uitsluiten dat de tiener er volgende week in Maleisië toch al weer bij is.
De zoon van oud-topcoureur Jurgen van den Goorbergh was niet de enige die vrijdag onderuit ging op het circuit van Phillip Island. Na drie crashes in het begin van de sessie besloot de organisatie de rode vlag uit te hangen, ten teken dat de training werd stilgelegd. De wind en soms wat regen zorgden voor verraderlijke omstandigheden. Ook na de hervatting van de training schoven enkele coureurs onderuit.
De motorcoureurs zijn voor het eerst sinds 2019 weer in Australië. De afgelopen twee jaar ging de GP op Phillip Island niet door vanwege de coronapandemie.
Bo Bendsneyder, de tweede Nederlander in de Moto2, zette de zesde tijd neer in de eerste vrije training. De Rotterdammer werd in de tweede training zeventiende.
De Spanjaard Augusto Fernández gaat met nog drie races te gaan aan kop in het WK-klassement met 238,5 punten. De Japanner Ai Ogura zit met 237 punten vlak achter hem. Bendsneyder pakte vooralsnog 74 punten, Van den Goorbergh wacht nog altijd op zijn eerste WK-punt.