Murray stelt ambities bij in New York

25 aug 2018, 11:33 Sport
murray stelt ambities bij in new york
ANP
Tennisser Andy Murray begint met heel andere ambities dan voorheen aan de US Open. De 31-jarige Schot veroverde in 2012 zijn eerste grandslamtitel in New York en behoorde vrijwel altijd tot de titelfavorieten. ,,De laatste tien jaar kwam ik altijd naar de US Open met het doel om de titel te pakken, maar dat is nu niet realistisch'', zei Murray, die op de weg terug is na lang blessureleed.
De voormalige nummer 1 van de wereld ontbrak vorig jaar vanwege een heupblessure. Begin dit jaar moest Murray zelfs een operatie ondergaan. Zijn rentree verloopt vooralsnog met vallen en opstaan. Alleen op het hardcourt in Washington wist Murray een paar partijen achter elkaar te winnen. Vorige week werd hij in Cincinnati weer direct uitgeschakeld.
,,Het voelt best vreemd om nu met een andere instelling aan de US Open te beginnen. Ik kijk niet verder dan de eerste ronde'', zei Murray. ,,Ik ben blij dat ik weer kan meedoen, maar het is moeilijk te voorspellen hoe ver ik hier kan komen.'' Murray begint in de eerste ronde tegen de Australiër James Duckworth.