Murray: tennis zal als laatste terugkeren

23 apr 2020, 7:37 Sport
murray tennis zal als laatste terugkeren
ANP
Als de wereld straks is hersteld van het coronavirus zal tennis zo ongeveer als laatste terugkeren op de internationale sportkalender. Dat verwacht Andy Murray, de voormalige nummer één van de wereld uit Groot-Brittannië. "Het kan bijna niet anders", zegt de oud-winnaar van Wimbledon tegen CNN. "Bij ons komen spelers en coaches uit alle delen van de wereld. Het duurt nog wel even voor iedereen weer kan reizen."
De Open Franse kampioenschappen zijn verplaatst tot na de zomer, Wimbledon is inmiddels definitief geschrapt. Een tijd noemde Murray niet. "Maar het zou me zeer verbazen als we in september weer een groot toernooi kunnen houden."
Volgens de Duitser topspeler Alexander Zverev moet serieus worden nagedacht over toernooien zonder publiek. "Leuk is het niet, maar als we daardoor eerder de baan op kunnen moeten we het overwegen", zegt hij. Ook Zverev is niet optimistisch. "Ik verwacht niet dat we in september de US Open kunnen spelen. Gezien de omstandigheden in New York is dat bijna niet voor te stellen. Aan de andere kant, het is pas eind april, laten we even afwachten."
De wedstrijden in het tennis zijn vooralsnog tot half juli afgelast.