Murray verrast Berrettini in vijf sets na overleven matchpoint

17 jan 2023, 9:23 Sport
murray verrast berrettini in vijf sets na overleven matchpoint
ANP
Andy Murray heeft voor een verrassing gezorgd op de Australian Open, door de Italiaan Matteo Berrettini te verslaan. De vijfvoudig finalist was in de Rod Laver Arena in een zinderende vijfsetter van 4 uur en 49 minuten te sterk voor de nummer 13 van de plaatsingslijst: 6-3 6-3 4-6 6-7 (7) 7-6 (6). De 35-jarige Murray overleefde in de vijfde set een wedstrijdpunt.
Berrettini was bij 5-4 in de vijfde set één slag verwijderd van de overwinning. Na een vrij matige korte bal van Murray had hij de overwinning voor het grijpen, maar hij sloeg een backhand door de spanning in het net. Murray profiteerde en bracht met moeite de stand op 5-5. Hij dwong een tiebreak af en daarin liep hij snel uit naar 5-0. Die voorsprong gaf hij niet meer prijs. Bij 6-6 in de vijfde set wordt er een beslissende tiebreak tot de tien punten gespeeld. Bij 9-6 benutte Murray zijn eerste matchpoint met een netbal. Een return van de Schot belandde kort achter het net, waardoor hij de zege ingetogen vierde.
Murray haalde in 2010, 2011, 2013, 2015 en 2016 de eindstrijd in Melbourne, maar hij pakte er nog nooit de titel. Berrettini was vorig jaar halvefinalist op het eerste grandslamtoernooi van het jaar.