MVP Brady komt terug voor achtste Super Bowl

08 feb 2021, 7:39 Sport
mvp brady komt terug voor achtste super bowl
Tom Brady zei na de winst van zijn zevende Super Bowl-titel dat hij terugkomt voor zijn achtste. De 43-jarige Brady werd voor de vijfde keer verkozen tot MVP, oftewel de meest waardevolle speler.
"Ze zijn allemaal bijzonder op hun eigen manier. Het is opnieuw een geweldig jaar geweest", zei Brady na de 31-9-overwinning op Kansas City Chiefs. "Ik ben gewoon heel trots op alle jongens en alle coaches die een geweldige prestatie hebben geleverd. Als je zo ver wilt komen, dan moet je de klus klaren. Het is gelukt."
Brady wordt gezien als de beste quarterback aller tijden in het American football. Hij verruilde na het afgelopen seizoen na twintig jaar de New England Patriots voor Tampa Bay Buccaneers. Hij leidde de Patriots in 2019 voor de zesde keer naar de winst van de Super Bowl. Ook in 2002, 2004, 2005, 2015 en 2017 pakte hij er de titel.
Brady werd een klein jaar geleden gepresenteerd bij de Buccaneers. "Ik begin nu aan een nieuwe reis en kijk ernaar uit om mijn nieuwe ploeggenoten en coaches te ontmoeten. Ik zal bewijzen dat ze geloof en vertrouwen in mij kunnen hebben. Ik vind altijd dat goed gedaan beter is dan goed gezegd. Daarom laat ik het hierbij en ga ik aan het werk", liet hij in maart van 2020 optekenen.
De Amerikaanse grootheid voegde de daad bij het woord. Toch streek hij niet met de eer en bleef hij bescheiden. Brady prees zijn ploeggenoten Rob Gronkowski en Antonio Brown.
"Grote spelers die zorgen voor grote daden. Het is geweldig om te zien wat ze hebben gepresteerd en wat ze aan het team hebben toegevoegd. 'Gronk' is een ongelooflijke speler, met veel talent en een geweldige arbeidsethos. En sinds Brown hier is, heeft hij alles op de juiste manier gedaan", aldus Brady. "We komen terug. Dan weten jullie dat vast."