Na Daviscup is ook de Fed Cup te koop

27 nov 2018, 18:21 Sport
na daviscup is ook de fed cup te koop
ANP
Na de Daviscup staat ook het toernooi om de Fed Cup voor een ingrijpende verandering. De internationale tennisfederatie ITF heeft het landentoernooi voor vrouwen te koop aangeboden aan investeringsmaatschappij Kosmos. Dat bedrijf, opgericht door de Spaanse voetballer Gerard Piqué, sloot dit jaar al een lucratieve sponsordeal met de ITF over de Daviscup. Kosmos heeft voor de komende 25 jaar een bedrag van 3 miljard dollar (omgerekend 2,6 miljard euro) gereserveerd voor het landentoernooi voor tennissers.
De Daviscup ondergaat een aantal ingrijpende wijzigingen. Zo wordt het traditionele knock-outsysteem, met uit- en thuiswedstrijden, vervangen door een finaletoernooi van een week waaraan achttien landen meedoen. Madrid is daarvan de komende jaren het decor.
,,De ITF heeft ons gevraagd om eens goed naar de Fed Cup te kijken. Het zou mooi zijn als we deze twee evenementen ooit kunnen samenvoegen'', zei een woordvoerder van Kosmos. Hij benadrukt dat de mannen en vrouwen wel hun eigen toernooi houden, maar dat ze dan in dezelfde week en mogelijk ook op dezelfde locatie strijden om de Daviscup en de Fed Cup.