Na goud nu zilver voor tennisser Schröder op Paralympische Spelen

04 sep 2021, 8:34 Sport
na goud nu zilver voor tennisser schroder op paralympische spelen
Rolstoeltennisser Sam Schröder is er niet in geslaagd een tweede gouden medaille te veroveren op de Paralympische Spelen. In de finale van het enkelspel van de quads, voor spelers met zowel een beperking aan armen als aan benen, ging de titel naar Dylan Ascott. De Australische nummer 1 van de wereld won in twee sets: 7-6 (2) 6-1. De 21-jarige Schröder, vorig jaar winnaar van de US Open, had eerder met Niels Vink wel het dubbeltoernooi gewonnen.
Schröder is de nummer 2 van de wereld. Dit jaar trof hij Ascott in de finales van de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon. Telkens was de 30-jarige Australiër te sterk. Ook nu was dat het geval, erkende de Limburger. "Zeker in de tweede set was hij gewoon beter. Het is even zuur als je een finale verliest, maar uiteindelijk ben ik hartstikke blij met zilver en vol trots."
Ascott sprak hem meteen na afloop nog bemoedigende woorden in. "Hij zei dat ik in 2024 zeker goud ga halen." Dat duurt nog even, komende week wacht alweer een uitdaging. "Ik reis zondag meteen naar New York om mijn titel te verdedigen."