Na lang wachten eerste Parijs-Roubaix voor wielrensters

02 okt 2021, 3:42 Sport
na lang wachten eerste parijs roubaix voor wielrensters
Ze moesten er lang op wachten, maar zaterdag kunnen de wielrensters dan eindelijk voor de eerste keer Parijs-Roubaix rijden. De eerste vrouweneditie van de Noord-Franse kasseienklassieker gaat over 116 kilometer, van Denain naar Roubaix. De laatste 85 kilometer zijn identiek zijn aan die van de mannenkoers van zondag. Onderweg liggen zeventien zones met kasseien.
Het was de bedoeling dat de eerste Parijs-Roubaix voor vrouwen vorig jaar zou worden gehouden. Vanwege de coronamaatregelen in Noord-Frankrijk ging dat echter niet door en ook begin dit jaar kon de voorjaarsklassieker niet worden verreden. Een half jaar later in het seizoen dan normaal komt het er nu dan eindelijk van.
Onder anderen wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten, Chantal van den Broek-Blaak en Marianne Vos, die vorige week bij de WK zilver pakte in de wegwedstrijd, staan om 13.45 uur aan de start in Denain. Anna van der Breggen rijdt niet mee. Zij beëindigde op de WK haar carrière en zit nu voor het eerst als ploegleider in de auto bij SD Worx. De finish wordt rond 17.00 uur verwacht op de wielerbaan in Roubaix.