Na ruim anderhalf jaar weer tennistitel voor Sabalenka

08 jan 2023, 9:08 Sport
na ruim anderhalf jaar weer tennistitel voor sabalenka
ANP
Tennisster Aryna Sabalenka heeft haar eerste toernooizege van het jaar binnen. De Belarussische nummer 5 van de wereld was in de finale in Adelaide in twee sets te sterk voor de Tsjechische qualifier Linda Noskova: 6-3 7-6 (4).
Voor de 24-jarige Sabalenka was het haar elfde toernooizege, maar pas de eerste sinds ze in mei 2021 in Madrid de beste was. De pas 18-jarige Noskova speelde in Adelaide de eerste WTA-finale uit haar nog prille carrière. Ze had de afgelopen week onder anderen de top 10-speelsters Daria Kasatkina (Rusland) en Ons Jabeur verslagen. De Tunesische Jabeur is de nummer 2 van de wereld. Komende week is er nog een toernooi in Adelaide waar de tennistop zich voorbereidt op de Australian Open.
Coco Gauff won de ASB Classic in het Nieuw-Zeelandse Auckland. De 18-jarige Amerikaanse, als eerste geplaatst, versloeg de Spaanse qualifier Rebeka Masarova in twee sets: 6-1 6-1. Voor Gauff was het haar derde WTA-titel na zeges in Linz (2019) en Parma (2021). Vorig jaar bereikte ze op Roland Garros haar eerste grandslamfinale, waarin ze verloor van de Poolse Iga Swiatek.