Na Zverev verliest ook als eerste geplaatste Medvedev in Ahoy

03 mrt 2021, 14:45 Sport
na zverev verliest ook als eerste geplaatste medvedev in ahoy
Het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam is woensdag twee topspelers kwijtgeraakt. De Rus Daniil Medvedev en de Duitser Alexander Zverev, de nummers 1 en 3 van de plaatsingslijst, verloren allebei in de eerste ronde.
Medvedev, die vorige maand de finale van de Australian Open van Novak Djokovic verloor, moest in Ahoy zijn meerdere erkennen in de Serviër Dusan Lajovic: 7-6 (4) 6-4. Zverev ging in de eerste ronde ten onder tegen de Kazak Aleksandr Boeblik. Het werd 7-5 6-3.
Medvedev was door zijn goede prestaties in Melbourne naar de derde positie op de wereldranglijst gestegen. In Rotterdam had hij de afwezige Rafael Nadal kunnen aflossen als nummer 2, maar dat gebeurt door zijn vroege uitschakeling niet.
De 30-jarige Lajovic, de nummer 27 van de wereld, was trots op zijn stunt in Ahoy. "Ik ben mijn eigen spel blijven spelen," glunderde de Serviër, die in Rotterdam debuteert. "Je weet dat Medvedev de laatste tijd veel heeft gewonnen en dat speelt zeker in je achterhoofd. Ik ben blijven vechten. Dat heeft zich uiteindelijk uitbetaald."
Zverev had bij de Australian Open, net als Medvedev, van Djokovic verloren. De Duitser deed dat in de kwartfinale en kwam in Ahoy, net als Medvedev, voor het eerst weer in actie. Boeblik, 43e op de wereldranglijst, had zondag nog de finale van het ATP-toernooi van Singapore verloren. Hij kwam in beide sets tegen Zverev op achterstand, maar trok de partij toch naar zich toe.