Nadal door naar vierde ronde op Australian Open

25 jan 2020, 7:33 Sport
nadal door naar vierde ronde op australian open
ANP
Rafael Nadal heeft overtuigend de vierde ronde van de Australian Open bereikt. De als eerste geplaatste Spaanse tennisser kwam in de wedstrijd tegen zijn landgenoot Pablo Carreño Busta geen moment in de problemen. Nadal won de partij in iets meer dan anderhalf uur met 6-1 6-2 6-4.
Nadal was op dreef in de Rod Laver Arena waar hij niet één breakpoint tegen kreeg, 41 'winners' sloeg tegenover slechts zeven onnodige fouten. Het was zijn vijfde overwinning op zijn 28-jarige landgenoot. Nadal heeft sinds januari 2016 niet meer verloren van een Spanjaard. Fernando Verdasco was de laatste die hem versloeg.
"Het was zonder twijfel mijn beste wedstrijd hier tot nu toe", vond Nadal. "Ik serveerde goed en met mijn forehand maakte ik het hem steeds moeilijk." Carreño Busta had geen antwoord op de opslag van Nadal en pakte slechts tien punten met zijn returns.
Nadal speelt in de vierde ronde tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Australiër Nick Kyrgios en de Rus Karen Chatsjanov. De controversiële Kyrgios kreeg donderdag nog een straf wegens tijdsoverschrijding. Reden voor hem een imitatie te geven van alle handelingen die Nadal pleegt te doen voordat hij serveert. Nadal wilde er eerder niet op ingaan, maar zei nu toch er de voorkeur aan te geven tegen publiekslieveling Kyrgios te spelen. "Als hij tenminste zijn goede spel laat zien en zijn passie voor de sport. Dan is hij een aanwinst voor het tennis. Als hij andere dingen doet, ben ik niet zo enthousiast over hem."