Nadal en Tsitsipas wisselen van plek, Ruud naar zesde positie

06 jun 2022, 9:06 Sport
nadal en tsitsipas wisselen van plek ruud naar zesde positie
Rafael Nadal en Stefanos Tsitsipas hebben op de wereldranglijst van plek gewisseld. Nadal neemt na het veroveren van de titel op Roland Garros de vierde plek over van de Griek, die vorig jaar in de finale stond.
De 36-jarige Nadal veroverde zondag in Parijs zijn 22e grandslamtitel door de Noor Casper Ruud in de eindstrijd in drie sets te verslaan (6-3 6-3 6-0). Ruud steeg door zijn finaleplaats twee plaatsen en bezet nu zijn hoogste ranking ooit, hij staat zesde. Tsitsipas verloor dit jaar in Parijs al in de vierde ronde van de Deen Casper Ruud, die twaalf plekken steeg en nu de mondiale nummer 28 is.
Botic van de Zandschulp is op plaats 29 de beste Nederlander. Hij boekte geen terreinwinst. Tallon Griekspoor steeg twee plekken en staat nu 56e.
Bij de vrouwen is Anett Kontaveit uit Estland de nieuwe nummer 2, achter de ongenaakbare Poolse Iga Swiatek. De aanvoerster van de ranglijst schreef zaterdag met overmacht Roland Garros op haar naam. In de finale was ze veel te sterk voor de Amerikaanse Coco Gauff, die tien plekken steeg. Gauff staat nu dertiende en stond niet eerder zo hoog.
Arantxa Rus is op de 77e plaats de beste Nederlandse.