Nadal maakt rentree in Daviscup

27 mrt 2018, 13:11 Sport
nadal maakt rentree in daviscup
ANP
De Spaanse tennisser Rafael Nadal is voldoende hersteld van een bovenbeenblessure en maakt zijn rentree volgende week in de Daviscup. Captain Sergi Bruguera heeft de nummer twee van de wereld opgenomen in de selectie voor de kwartfinale tegen Duitsland in Valencia.
De 31-jarige Nadal moest begin dit jaar in de kwartfinale van de Australian Open tegen de Kroaat Marin Cilic geblesseerd opgeven. Hij wilde zijn rentree begin maart maken in het Mexicaanse Acapulco, maar meldde zich enkele uren voor zijn eerste partij af. Hij had weer last gekregen van het bovenbeen. De zestienvoudig grandslamwinnaar sloeg vervolgens ook de toernooien in Indian Wells en Miami over. Zonder te spelen neemt hij na dit weekeinde de nummer 1-positie op de wereldranglijst weer over van de Zwitser Roger Federer.
De laatste keer dat Nadal uitkwam voor het Spaanse Daviscupteam was in 2016 in een duel met India.
Het Spaanse team bestaat verder uit Pablo Carreño Busta, Roberto Bautista Agut, David Ferrer en Feliciano Lopez. Alexander Zverev, Philipp Kohlschreiber, Jan-Lennard Struff, Tim Pütz en Maximilian Marterer vormen het Duitse team dat van 6 tot en met 8 april aantreedt op een gravelbaan in de stierenvechtersarena van Valencia.