Nadal ook zonder setverlies naar kwartfinales

04 jun 2018, 15:49 Sport
nadal ook zonder setverlies naar kwartfinales
ANP
Rafael Nadal heeft zijn zegereeks zonder setverlies in de vierde ronde van Roland Garros voortgezet. De 32-jarige Spanjaard won van de Duitse debutant Maximilian Marterer in drie sets en bereikte de kwartfinales: 6-3 6-2 7-6 (4).
Nadal jaagt op zijn elfde eindzege in het grand slam van Parijs. De tienvoudig winnaar boekte de negenhonderdste overwinning op een toernooi van de ATP-tour en voegde zich in een illuster rijtje van tennissers met negenhonderd of meer overwinningen: Jimmy Connors, Roger Federer, Ivan Lendl en Guillermo Vilas. Het was zijn 83e zege op Roland Garros, waar hij in zijn lange carrière slechts twee nederlagen leed.
De tennisheld van Mallorca had niettemin nog heel wat te stellen met de 22-jarige Marterer, die onbevangen de strijd aanging met de koning van het gravel. De Duitse nummer 70 van de wereldranglijst toonde bij tijd en wijle zijn grote talent met prachtige passeerslagen. Hij wist er in de derde set zelfs een tiebreak uit de slepen. Daarin wendde Nadal al zijn routine aan om zijn eerste setverlies te voorkomen. ,,Die derde set was zwaar. Maximilian is een zeer goede, jonge speler. Ik wens hem alle goeds'', zei Nadal na afloop.
Hij stuit in de kwartfinale op de Argentijn Diego Schwartzman, die in de vierde ronde in een lange vijfsetter afrekende met de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson.