Nadal soepel door naar vierde ronde Australian Open

13 feb 2021, 13:33 Sport
nadal soepel door naar vierde ronde australian open
Rafael Nadal klaagde voor de Australian Open over rugpijn en uitte zijn twijfels of hij wel kon spelen, maar de Spaanse tennisser lijkt tot nog toe weinig last te hebben. De nummer twee van de plaatsingslijst won ook zijn derde partij op het grand slam van Melbourne vrij overtuigend in drie sets. De Brit Cameron Norrie bood bij vlagen wel goed tegenstand, maar op de momenten dat het moest sloeg Nadal toe: 7-5 6-2 7-5.
Nadal speelde in een lege Rod Laver Arena. Een nieuwe lockdown in de staat Victoria betekende dat supporters niet welkom zijn op het tennispark. Zonder publiek was er ook geen afleiding voor de Spanjaard, die in zijn vorige partij tegen de Amerikaan Michael Mmoh nog werd beschimpt door een vrouwelijke toeschouwer.
De 34-jarige routinier hoopt in Melbourne zijn 21e grandslamtitel te veroveren. Hij won in zijn loopbaan pas één keer de Australian Open, dat was in 2009. Zijn tegenstander in de vierde ronde is de Italiaan Fabio Fognini, die in de derde ronde de Australiër Alex de Minaur is drie sets de baas was: 6-4 6-3 6-4.