Nederlaag Serena Williams zonder gevolgen voor tennissters USA

09 feb 2020, 12:10 Sport
nederlaag serena williams zonder gevolgen voor tennissters usa
Ondanks een zeldzame nederlaag van Serena Williams in het enkelspel hebben de Amerikaanse tennissters zich als laatste land geplaatst voor de eindronde van de Fed Cup. Team USA won in het Amerikaanse Everett met 3-2 van Letland nadat het na de eerste dag nog met 2-0 had geleid.
Op de tweede dag verloor eerst Sofia Kenin haar partij tegen Jelena Ostapenko, waarna ook Williams verzuimde tegen Anastasia Sevasteva het beslissende derde punt te maken. De Letse pakte de winst via een tiebreak in de derde set. Het dubbel moest daarop de beslissing brengen. Kenin en Bethanie Mattek-Sands waren daarin in twee sets (6-4 6-0) te sterk voor Ostapenko en Sevastova.
Williams had nog nooit een enkelpartij in de Fed Cup verloren. Het team van de Verenigde Staten voegde zich bij titelverdediger Frankrijk, Australië, Hongarije, Wit-Rusland, Rusland, Spanje, Zwitserland, België, Duitsland, Slowakije en Tsjechië. Die landen strijden van 14 tot en met 19 april in Boedapest om de titel. Nederland verloor zaterdag met 3-2 van Wit-Rusland.