Nederlandse veldrijdsters veruit favoriet bij WK

30 jan 2021, 5:01 Sport
nederlandse veldrijdsters veruit favoriet bij wk
De Nederlandse veldrijdsters zijn ook zaterdag de favoriet als in Oostende om de wereldtitel wordt gestreden. De overmacht gedurende het seizoen was groot met Lucinda Brand (elf overwinningen) als uitblinkster. Zij wordt ook gezien als de grootste uitdager van Ceylin del Carmen Alvarado, de titelverdedigster uit Rotterdam.
Alvarado (22) werd vorig jaar in het Zwitserse Dübendorf wereldkampioen bij de elitevrouwen hoewel ze gezien haar leeftijd nog bij de beloften had mogen starten. Het afgelopen weekeinde liet ze met winst in de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Overijse zien dat het na een trainingskamp wel goed zit met de vorm.
Annemarie Worst en Brand completeerden vorig jaar het podium. Worst is na een blessure op de weg terug, maar kan nog geen resultaten overleggen die haar tot kanshebber voor de titel maken. Dat geldt wel voor Denise Betsema, die de wereldbekerwedstrijd van Hulst won en graag op zand crosst. In Oostende gaat het voor een deel over het strand. De wedstrijd voor de vrouwen begint om 15.10 uur.