Nieuwe foto's moeten welzijn tennisster Peng bevestigen

19 dec 2021, 18:30 Sport
nieuwe fotos moeten welzijn tennisster peng bevestigen
Er is opnieuw beeldmateriaal online gezet dat moet aantonen dat het goed gaat met de Chinese tennisster Peng Shuai. Een journalist van een Chinees staatsmedium postte een nieuwe video en foto's van de tennisster over wie zorgen zijn. Peng beschuldigde begin november via het sociale medium Weibo de voormalige Chinese vicepremier Zhang Gaoli van seksueel misbruik. Haar boodschap werd snel verwijderd en daarna was ze enige tijd spoorloos.
Inmiddels werden er in China door staatsmedia enkele foto's van haar verspreid die moesten aantonen dat Peng veilig is en in goede gezondheid. Ze had ook middels een videocall tot twee keer toe contact met Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité. Toch blijven er twijfels over haar situatie en besloot vrouwentennisbond WTA inmiddels alle toernooien in China voor volgend jaar te schrappen.
Qingqing Chen, journalist van het medium Global Times, tweette zondag een video van zeven seconden waarin Peng, een voormalig nummer 1 van de wereld in het dubbelspel, een gesprek voert met ex-basketbalvedette Yao Ming. Chen beweert dat de via een vriend verkregen video is gemaakt tijdens een promotiecampagne voor langlaufen in Shanghai. Ook bracht hij foto's naar buiten van Peng met Xu Lijia en Wang Liqin, twee andere Chinese sportpersoonlijkheden. Ook nu wordt getwijfeld aan de authenticiteit van het beeldmateriaal.