Nipte nederlaag Warriors tegen Blazers

28 dec 2018, 8:18 Sport
nipte nederlaag warriors tegen blazers
Golden State Warriors heeft een gevoelige nederlaag geleden in de Amerikaanse basketbalcompetitie. De regerend kampioen van de NBA verloor na verlenging in eigen huis met 1 punt verschil van Portland Trail Blazers: 109-110.
Extra speeltijd was nodig omdat beide ploegen na de reguliere vier kwarten op 102-102 stonden. Vervolgens leidde sterspeler Stephen Curry de nederlaag van de Warriors in door vlak voor het einde van de verlenging de bal te verspelen. Damian Lillard liet zich die late kans niet ontglippen en wierp, met nog vijf seconden op de klok, een 3-punter in de basket. Kevin Durant probeerde het nog voor de thuisploeg met een wanhoopsschot in de laatste seconde, maar zijn worp miste doel.
Curry was niettemin topschutter voor Golden State met 29 punten, Durant noteerde 26 punten, 10 rebounds en 11 assists. Bij de winnende ploeg uit Portland was Jusuf Nurkic topscorer met 27 punten.
Zonder de geblesseerde LeBron James bleek Los Angeles Lakers niet opgewassen tegen Sacramento Kings, hoewel ook in dit NBA-duel de beslissing viel in de slotseconde. Een 3-punter van Bogdan Bogdanovic bezorgde de Kings de nipte zege van 117-116.
Kyle Kuzma nam de honneurs waar voor James, die door een liesblessure de wedstrijd vanaf de kant moest bekijken. Kuzma kwam tot 33 punten, maar die score was niet voldoende om de Kings af te stoppen. De ploeg uit Sacramento werkte een achterstand van 19 punten weg om vervolgens toe te slaan in de allerlaatste seconde.
James Harden was de uitblinker bij Houston Rockets, dat met 127-113 won van Boston Celtics. Harden noteerde 45 punten.