Noord-Korea ook welkom op Paralympics

02 feb 2018, 13:24 Sport
noord korea ook welkom op paralympics
Twee paralympische wintersporters uit Noord-Korea zijn uitgenodigd om mee te doen aan de Paralympische Spelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Als de Noord-Koreanen de uitnodiging aanvaarden, is er sprake van een primeur. Nooit eerder deed Noord-Korea mee aan de Winterspelen voor gehandicapte sporters, meldt het Internationaal Paralympisch Comité (IPC).
De Paralympische Spelen vinden plaats kort na de Olympische Spelen. De openingsceremonie is op 9 maart. Als de twee Noordse skiërs uit Noord-Korea komen, zullen de beide Korea's gezamenlijk het stadion binnenwandelen en de gemeenschappelijk vlag dragen.
Sporters uit Noord-Korea doen al mee op de Olympische Spelen en de buurlanden, die technisch gesproken nog altijd met elkaar in oorlog zijn, zullen op 9 februari ook als een verenigd land de openingsceremonie bijwonen. In het vrouwenijshockey doet zelfs een team mee dat bestaat uit speelsters uit Noord- en Zuid-Korea. Noord-Korea nam ook al twee keer deel aan de Paralympische Zomerspelen.