Noorse tennisser Ruud pakt titel in Genève na zege op Shapovalov

22 mei 2021, 18:08 Sport
noorse tennisser ruud pakt titel in geneve na zege op shapovalov
Het ATP-toernooi van Genève is gewonnen door de Noorse tennisser Casper Ruud. De Scandinaviër was in de finale van het graveltoernooi in Zwitserland de Canadees Denis Shapovalov met 7-6 (6) 6-4 de baas. Voor de 22-jarige Ruud is het de tweede titel uit zijn loopbaan. Vorig jaar schreef hij het graveltoernooi van Buenos Aires op zijn naam.
Ruud en zijn leeftijdsgenoot Shapovalov, die respectievelijk als derde en tweede geplaatst waren, stonden nooit eerder tegenover elkaar op de ATP Tour. Roger Federer was in eigen land als eerste geplaatst, maar hij verloor na een bye al in de tweede ronde.
Op het ATP-toernooi van Lyon gaat de finale zondag tussen Stefanos Tsitsipas uit Griekenland en de Brit Cameron Norrie. Tsitsipas had op het Franse gravel drie sets nodig om zich te ontdoen van Lorenzo Musetti uit Italië (4-6 6-3 6-0), Norrie gunde de Rus Karen Chatsjanov slechts twee games (6-1 6-1).
Tsitsipas en Norrie troffen elkaar één keer eerder en dat duel, tijdens de Hopman Cup van 2019, werd gewonnen door Norrie.