Noorwegen trekt zich terug als gastland EK handbal vrouwen

16 nov 2020, 11:31 Sport
noorwegen trekt zich terug als gastland ek handbal vrouwen
Noorwegen heeft zich vanwege de coronapandemie teruggetrokken als organisator van het komende EK handbal voor vrouwen. Dat is gebeurd op last van de gezondheidsautoriteiten en de Noorse politiek.
De maatregelen om het virus terug te dringen in het Scandinavische land zijn zo streng geworden, dat het houden van een groot sporttoernooi met de komst van tal van buitenlandse deelnemers niet meer mogelijk is.
Het Nederlands vrouwenteam zou al zijn groepswedstrijden spelen in de Noorse stad Trondheim. Het EK staat gepland van 3 tot en met 20 december. De Europese handbalfederatie probeert nu het hele toernooi te verplaatsen naar Denemarken, dat samen met Noorwegen het EK zou organiseren.
Het Nederlands team is de regerend wereldkampioen. Op het vorige EK, twee jaar geleden, behaalden de handbalsters brons. Bondscoach Emmanuel Mayonnade maakte kortgeleden al zijn definitieve selectie voor het EK bekend. Oranje is ingedeeld in een poule met Hongarije, Servië en Kroatië.
Op 4 december is Servië de eerste tegenstander. Waar die wedstrijd wordt afgewerkt, is nu nog onduidelijk. Vooralsnog is Herning aangewezen als speelstad in Denemarken. Daar zouden in de groepsfase twee poules worden afgewerkt. De EHF wil uiterlijk dinsdag helderheid verschaffen over de voortgang van het toernooi.