Olympiërs ontvangen op Schiphol

21 feb 2022, 19:46 Sport
olympiers ontvangen op schiphol
De medaillewinnaars van de Olympische Spelen die maandag terugkeerden uit Beijing zijn kort na aankomst gehuldigd. Dat gebeurde in het zogenoemde Holland Heineken (t)Huis, zoals dat afgelopen zomer met de medaillewinnaars van Tokio werd gedaan op het strand van Den Haag. Ditmaal was Hilton Schiphol de locatie waar de sporters een eerbetoon kregen.
Een aantal sporters was al eerder naar Nederland teruggevlogen, zoals schaatsster Ireen Wüst die met de auto naar Schiphol was gekomen. In het bijzijn van vrienden, familie en medesporters werden de medaillewinnaars geëerd zoals dat bij eerdere Spelen in het Holland House gebeurde. Vanwege de coronamaatregelen kon dat in China niet, zoals dat ook vorig jaar in Tokio niet het geval was.
Elke sporter die een medaille had gewonnen in Beijing kreeg een eretegel, die werd uitgereikt door een bekende. Zo kreeg shorttrackster Suzanne Schulting er een uit handen van haar moeder Hannie, skeletonster Kimberley Bos werd gehuldigd door haar vroegere trainingsmaatje Joska Le Conté terwijl voor schaatser Kjeld Nuis kickbokser Rico Verhoeven naar Schiphol was gekomen. Schaatsster Irene Schouten, drievoudig winnares van goud, trof haar verloofde Dirkjan Mak op het podium. "Ik hoop dat je beseft wat je hebt gedaan", sprak hij haar toe.