Olympisch kampioen De Grasse niet op 200 meter bij WK atletiek

18 jul 2022, 19:24 Sport
olympisch kampioen de grasse niet op 200 meter bij wk atletiek
Olympisch kampioen Andre de Grasse heeft zich afgemeld voor de 200 meter bij de WK atletiek in Eugene. De Canadees is nog steeds niet volledig hersteld van een recente besmetting met het coronavirus, meldde de Canadese atletiekfederatie. De series van de 200 meter zijn om 2.00 uur in de nacht van maandag op dinsdag in Nederland.
De Grasse liep wel de 100 meter in Eugene, maar hij werd zaterdag in de halve finales uitgeschakeld. De atleet liet toen al doorschemeren dat het niet waarschijnlijk was dat hij zou starten op de 200 meter. Hij won vorige zomer goud op de sprintafstand in een tijd van 19,62 seconden. Drie jaar geleden op de WK in Doha won hij zilver.
De Grasse doet mogelijk later in het toernooi wel mee op de 4x100 meter estafette.