Olympisch tenniskampioene Bencic net als Nadal positief op corona

21 dec 2021, 16:59 Sport
olympisch tenniskampioene bencic net als nadal positief op corona
ANP
Na Rafael Nadal heeft ook Belinda Bencic positief op corona getest na deelname aan het demonstratietoernooi van afgelopen week in Abu Dhabi. De olympisch tenniskampioene van Tokio meldt op Twitter dat ze flink ziek is. "Ik heb koorts, pijn en rillingen", aldus de 24-jarige Zwitserse.
De Spaanse tennisser Nadal maakte maandag al bekend dat hij na terugkomst uit Abu Dhabi positief testte op het coronavirus. De twintigvoudig grandslamwinnaar ging in quarantaine en houdt zijn programma voor de komende weken voorlopig open. Nadal is van plan begin volgende maand mee te doen aan het ATP-toernooi van Melbourne, ter voorbereiding op de Australian Open.
Bencic zou het afgelopen week in Abu Dhabi opnemen tegen Emma Raducanu, maar de Britse winnares van de US Open trok zich vanwege een positieve coronatest terug voor het toernooi. De Zwitserse, 23e op de wereldranglijst, speelde nu tegen Ons Jabeur uit Tunesië.
Bencic hoopt op tijd hersteld te zijn voor de Australian Open, die op 17 januari begint. "Hoewel de timing natuurlijk niet ideaal is, ga ik na mijn isolatieperiode zo snel mogelijk naar Australië."