Olympische missie turners in Stuttgart

07 okt 2019, 3:37 Sport
olympische missie turners in stuttgart
De Nederlandse turners kunnen maandagavond, wanneer ze aan de kwalificaties bij de WK turnen beginnen, ongeveer inschatten wat de score moet worden om deelname als team aan de Olympische Spelen af te dwingen. Bart Deurloo, Frank Rijken, Casimir Schmidt, Michel Bletterman en Epke Zonderland turnen in de achtste en laatste subdivisie waarin met Zwitserland nog één directe concurrent uitkomt om de benodigde plaats bij de top twaalf te veroveren. Alle andere landen zijn dan al in actie geweest.
Vorig jaar verraste het Nederlandse team met de zevende plaats in Doha. De toen behaalde score (245,663) zal ditmaal waarschijnlijk niet genoeg zijn voor een plaats bij de beste twaalf landen. Bondscoach Bram van Bokhoven dacht voorafgaand aan de zondag begonnen kwalificaties dat 248 punten voldoende moeten zijn. Halverwege zijn de Russen veruit de beste (259,928) en is ook het verrassende Taiwan (250,093) normaal gesproken onbereikbaar.
De Nederlanders zijn om 19.30 uur aan de beurt en weten ruim twee uur later of hun oefeningen een ticket voor Tokio 2020 hebben opgeleverd. De Oranje-turnsters verzekerden zich zaterdag al van deelname aan de Spelen.