Onderzoek naar positieve coronatest binnen olympische turnploeg

09 jul 2021, 8:49 Sport
onderzoek naar positieve coronatest binnen olympische turnploeg
Sportkoepel NOC*NSF zoekt uit waar de positieve coronatest binnen de olympische turnploeg vandaan komt. Het zou ook kunnen gaan om een vals-positieve test, maar uit voorzorg zijn alle sporters en stafleden van de equipe wel in quarantaine gegaan. Het is nog steeds de bedoeling dat de turnploeg zondag naar Japan vliegt, aldus een woordvoerder van NOC*NSF.
Alle leden van TeamNL worden in de laatste zes dagen voor vertrek preventief drie keer getest op het coronavirus. Dat gebeurt zes, drie en twee dagen voor ze het vliegtuig richting Japan in stappen. "Dat gebeurt om de kans op besmettingen binnen TeamNL, maar ook naar de overige deelnemers en de Japanse bevolking toe, zo laag mogelijk te houden", stelt NOC*NSF.
Gymnastiekbond KNGU organiseerde donderdag een mediamiddag in Oranjewoud. Omdat daar alle regels zijn gevolgd, zoals minimaal 1,5 meter afstand houden, hoeft geen van de overige aanwezigen in quarantaine volgens NOC*NSF.
De tweeling Sanne en Lieke Wevers ontbrak op de persdag. Het duo had aangegeven de stilte te verkiezen, na alle juridische perikelen van de afgelopen weken rond hun vader en coach Vincent Wevers. Hij mag van de KNGU niet mee naar Japan.