Ook Amerikaanse atletiekbond wil uitstel Spelen

21 mrt 2020, 14:23 Sport
ook amerikaanse atletiekbond wil uitstel spelen
De Amerikaanse atletiekbond wil dat de Olympische Spelen van Tokio vanwege de wereldwijde coronacrisis worden uitgesteld. Dat heeft USA Track and Field gemeld in een brief aan het Amerikaans olympisch en paralympisch comité USOPC. Onder meer de Britse atletiekbond en de Amerikaanse zwembond spraken zich vrijdag al uit voor het verplaatsen van het megaevenement naar een later tijdstip.
De atletiekbond vraagt de hoogste Amerikaanse sportbestuurders zich te richten tot het Internationaal Olympisch Comité. Die heeft zich tot dusverre geen voorstander getoond van een snel besluit.
In de brief, gericht aan topvrouw Sarah Hirshland van het USOPC, schrijft Max Siegel namens de atletiekbond de problemen rond uitstel te begrijpen. "We snappen dat het een lastig verzoek is, zeker in het kader van de coördinatie om de Spelen op een andere datum aan te passen aan de schema's van andere atleten, sportfederaties en belangrijke belanghebbenden. Maar het alternatief om gewoon door te gaan in de huidige mondiale situatie zou niet in het belang zijn van onze atleten", aldus directeur Siegel.