Ook in Cortina verovert skiester Shiffrin wereldtitel

15 feb 2021, 15:00 Sport
ook in cortina verovert skiester shiffrin wereldtitel
ANP
De Amerikaanse skiester Mikaela Shiffrin heeft een wereldtitel toegevoegd aan haar reeds imposante erelijst. Op de WK in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo won Shiffrin de combinatie, een wedstrijd over super-G en slalom. Op de vijf WK's waaraan ze deelnam won ze telkens goud, twee jaar geleden zelfs op de slalom en de super-G. Ook is ze tweevoudig olympisch kampioene.
Shiffrin had na de super-G nog een minieme achterstand op de Italiaansen Federica Brignone en Elena Curtoni. Maar voor Brignone was de slalom al na het derde poortje voorbij, terwijl Curtoni met haar tijd net buiten het podium viel na de twee onderdelen.
Het zilver was voor de Slowaakse Petra Vlhova, brons ging naar de Zwitserse Michelle Gisin.
Shiffrin kon aan de finish haar geluk niet op en was vooral tevreden over haar optreden op de slalom. "Het was een zware en imponerende slalom", zei ze. "Het was intimiderend om zo over de sneeuw te gaan. Ik had het gevoel dat ik de strijd moest aangaan. Ik moest alles uit mezelf halen om als snelste de finish te bereiken."
Shiffrin was eerder wereldkampioen op de slalom (4x) en super-G. In 2014 in Sotsji pakte ze olympisch goud op de slalom, vier jaar later in Pyeongchang op de reuzenslalom. Bij de WK in Cortina veroverde ze eerder al brons op de super-G.