Ook judoka's Tsjakadoea en Catharina missen EK door corona

13 apr 2021, 9:24 Sport
ook judokas tsjakadoea en catharina missen ek door corona
De judoploeg voor de komende EK in Lissabon is verder uitgedund. Na Frank de Wit zullen ook Tornike Tsjakadoea en Simeon Catharina niet afreizen naar Portugal omdat ze niet voldoende hersteld zijn van een besmetting met het coronavirus.
Tsjakadoea, die uitkomt in de klasse tot 60 kilogram, is vermoedelijk besmet geraakt tijdens de Grand Slam van Tbilisi in Georgië eind maart. Voor hem heeft zijn afmelding geen al te grote gevolgen; hij is al geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio.
Catharina deed niet mee aan de wedstrijd in Tbilisi, maar hij was met een deel van de mannenploeg wel op trainingskamp in Georgië. De judoka, die uitkomt in de klasse tot 100 kilogram, is volgens de judobond JBN daar besmet geraakt. Catharina heeft te lang niet kunnen trainen om op tijd fit te raken voor de Europese titelstrijd.
De Nederlandse ploeg reist nu met dertien judoka’s af naar Lissabon, waar vrijdag de EK beginnen. Onder hen ook Kim Polling, Sanne van Dijke, Marhinde Verkerk, Guusje Steenhuis, Henk Grol en Roy Meyer. Voor hen is dit toernooi het laatste meetmoment voordat de selectiecommissie later deze maand beslist wie naar de Olympische Spelen gaan.